Voor ieder budget de beste oplossing
Bekijk onze nieuwste designs op

Duurzaam bedrukte potlooddoosjes

Een beter milieu begint bij het maken van de juiste keuzes. Door te drukken met biologisch afbreekbare inkten en gebruik te maken van duurzaam karton wordt die keuze al een stuk gemakkelijker.

Ben je op zoek naar een duurzaam geproduceerde potlood verpakking waarvan je zeker kunt zeggen dat je de juiste keuze hebt gemaakt als het gaat om het behoud van onze planeet? Wij kunnen 'groene potlooddoosjes' maken, maar kunnen die natuurlijk in iedere kleur en opdruk leveren.

OFFERTE AANVRAGEN

Volledig biologisch afbreekbaar

De inkten die gebruikt worden hebben een Cradle to Cradle Gold certificaat.
Dat betekent dat ze volledige composteerbaar zijn en dat ze veilig gebruikt kunnen worden voor het bedrukken van verpakkingen van voedsel. Dit geldt alleen voor de Full Color inkten. De inkten voor PMS kleuren zijn wel op basis van plantaardige oliën maar hebben het certificaat niet.

Daarnaast kan er ook in offset gedrukt worden zonder water; "waterloos offset". Dit is een manier van drukken die weinig voorkomt maar als voordeel heeft dat er tienduizenden liters water per jaar bespaard wordt. Daarnaast zijn er geen toevoegingen (IPA) nodig die ervoor zorgen dat de inkt droogt. Hierdoor wordt er ook veel minder CO2 uitgestoten.

Karton van landbouw afval

Voor karton bestaat natuurlijk een heel goed kringloopsysteem in de vorm van het inzamelen van oud papier dat gerecycled wordt. We kunnen daarin nog wel een stapje verder gaan door karton in te zetten dat is gemaakt van bijvoorbeeld landbouwafval (PaperWise) of duurzaam karton waarin gras is gebruikt dat meer CO2 opneemt dan bomen dat doen. Uiteraard is ook gerecycled karton mogelijk. We adviseren je graag over de mogelijkheden en consequenties van de keuze.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze duurzame doosjes? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!

Welke keuze maak jij?

Weet je nog niet welk type doosje het beste geschikt is? Gebruik onze keuzehulp. Aan de hand van duidelijke vragen en voorbeelden helpen we je een keuze te maken.

Start de keuzehulp

Bel ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

+31 76 564 99 11

App ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

+31 76 564 9912

Mail ons

met al je vragen over doosjes.

info@budgetdoosjes.nl
Neem direct contact op