Voor ieder budget de beste oplossing
Bekijk onze nieuwste designs op
Duurzaamgeproduceerdebedruktedoosjes

Duurzaam geproduceerde bedrukte doosjes

Een beter milieu begint bij het maken van de juiste keuzes. Door te drukken met biologisch afbreekbare inkten en gebruik te maken van duurzaam karton wordt die keuze al een stuk gemakkelijker.

  • Cradle to Cradle certificaat voor full color inkten
  • Inkten voor PMS kleuren zijn op basis van plantaardige oliën
Bedrukt doosje met autolock bodem voor koffie cups, PaperWise karton bedrukt met bio inkten.
Zigzag verpakking voor het dragen van bierflesjes gemaakt van golfkarton gecacheerd bedrukt met bio inkten op PaperWise karton.
Bedrukt doosje gemaakt van PaperWise karton bedrukt met bio inkten.
Bedrukt doosje gemaakt van PaperWise karton bedrukt met bio inkten.
Bedrukt doosje gemaakt van PaperWise karton bedrukt met full color bio inkten.

Groene doosjes in alle kleuren

Ben je op zoek naar een duurzaam geproduceerde verpakking waarvan je zeker kunt zeggen dat je de juiste keuze hebt gemaakt? Wij kunnen mooie duurzaam geproduceerde bedrukte doosjes maken van vouwkarton, massief karton of golfkarton. In vouwkarton kunnen we elk model maken van bijvoorbeeld PaperWise, karton gemaakt van landbouwafval. Bij de massief kartonnen doosjes kun je kiezen om bijvoorbeeld met PaperWise de buiten- en/of binnenkant te omplakken zodat de verpakking een stuk duurzamer wordt. Met golfkarton plakken we het PaperWise karton op het golfkarton. Ook hierbij geldt dat de doosjes een stuk duurzamer worden. 

Volledig biologisch afbreekbaar

De inkten die gebruikt worden hebben een Cradle to Cradle Gold certificaat.
Dat betekent dat ze volledige composteerbaar zijn en dat ze veilig gebruikt kunnen worden voor het bedrukken van verpakkingen van voedsel. Dit geldt alleen voor de Full Color inkten. De inkten voor PMS kleuren zijn wel op basis van plantaardige oliën maar hebben het certificaat niet.

Daarnaast kan er ook in offset gedrukt worden zonder water; "waterloos offset". Dit is een manier van drukken die weinig voorkomt maar als voordeel heeft dat er tienduizenden liters water per jaar bespaard wordt. Daarnaast zijn er geen toevoegingen (IPA) nodig die ervoor zorgen dat de inkt droogt. Hierdoor wordt er ook veel minder CO2 uitgestoten.

Karton van landbouw afval

Voor karton bestaat natuurlijk een heel goed kringloopsysteem in de vorm van het inzamelen van oud papier dat gerecycled wordt. We kunnen daarin nog wel een stapje verder gaan door karton in te zetten dat is gemaakt van bijvoorbeeld landbouwafval (PaperWise) of duurzaam karton waarin gras is gebruikt dat meer CO2 opneemt dan bomen dat doen. Uiteraard is ook gerecycled karton mogelijk. We adviseren je graag over de mogelijkheden en consequenties van de keuze.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze duurzame doosjes? Vraag dan een offerte aan via ons formulier of neem contact met ons op.

Bel ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

+31 76 564 99 11

App ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

+31 76 564 9912

Mail ons

met al je vragen over doosjes.

info@budgetdoosjes.nl
Neem direct contact op