Voor ieder budget de beste oplossing
Groene doosjes

Groene doosjes

Een beter milieu begint bij het maken van de juiste keuzes. Door te drukken met biologisch afbreekbare inkten en karton wordt die keuze al een stuk gemakkelijker.   

Groene doosjes in alle kleuren

Ben je op zoek naar een verpakking waarvan je zeker kunt zeggen dat je de juiste keuze hebt gemaakt als het gaat om het behoud van onze planeet? Wij kunnen "groene doosjes" maken, maar kunnen die natuurlijk in iedere kleur en opdruk leveren.

Volledig biologisch afbreekbaar

De inkten die gebruikt worden hebben een Cradle to Cradle Gold certificaat.
Dat betekent dat ze volledige composteerbaar zijn en dat ze veilig gebruikt kunnen worden voor het bedrukken van verpakkingen van voedsel. Dit geldt alleen voor de Full Color inkten. De inkten voor PMS kleuren zijn wel op basis van plantaardige oliën maar hebben het certificaat niet.

Daarnaast wordt er in offset gedrukt zonder water; "waterloos offset". Dit is een manier van drukken die weinig voorkomt maar als voordeel heeft dat er tienduizenden liters water per jaar bespaard wordt. Daarnaast zijn er geen toevoegingen (IPA) nodig die ervoor zorgen dat de inkt droogt. Hierdoor wordt er ook veel minder CO2 uitgestoten.

Karton van landbouw afval

Voor karton bestaat natuurlijk een heel goed kringloopsysteem in de vorm van het inzamelen van oud papier dat gerecycled wordt. We kunnen daarin nog wel een stapje verder gaan door karton in te zetten dat is gemaakt van bijvoorbeeld landbouwafval (Paperwise) of karton waarin gras is gebruikt dat meer CO2 opneemt dan bomen dat doen. Uiteraard is ook gerecycled karton mogelijk. We adviseren je graag over de mogelijkheden en consequenties van de keuze. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze groene mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en vraag naar Pieter of mail naar pieter@budgetdoosjes.nl. 

Doosje gemaakt van paperwise karton
Doosje gemaakt van paperwise karton

Bel ons

ma t/m do 08.30 - 17.30 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

076 564 99 11

App ons

ma t/m do 08.30 - 17.30 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

06 82 34 81 32

Mail ons

met al je vragen over doosjes.

info@budgetdoosjes.nl
Neem direct contact op