Voor ieder budget de beste oplossing
Bekijk onze nieuwste designs op

Wat is dat eigenlijk?

Heb je een offerte ontvangen en staan er termen in die je niet begrijpt? We hebben een aantal termen geprobeerd uit te leggen. Staat de term die je zoekt er niet bij? Laat het ons weten, dan beantwoorden we je vraag en voegen het toe zodat anderen dat ook kunnen terugvinden.  

Termen uitgelegd

Materiaal
De meest gangbare materialen die we inzetten zijn sulfaatkarton en GC2, een duplex board dat voor een deel bestaat uit gerecycled materiaal. Beide materialen zijn goed te bedrukken. Sulfaatkarton is aan beide zijden helderwit en leent zich goed voor het dubbelzijdig bedrukken. GC2 heeft een crème binnenzijde.

PMS en Full Color
Voor veel logo's en ontwerpen worden door ontwerpers zogenaamde PMS kleuren bepaald. Dit zijn kleuren die fysiek volgens een recept gemengd worden tot de juiste kleur. PMS is een internationale standaard waardoor u zeker weet hoe de kleuren uiteindelijk tonen op de verpakking. Full Color is een systeem waarbij door middel van het over elkaar heen drukken van de kleuren Cyaan, Magenta, Geel en zwart andere kleuren ontstaan. Dit wordt met name toegepast bij het drukken van fotografische beelden. Dit systeem werkt altijd met 4 kleuren en is daardoor niet altijd goedkoper dan het drukken in PMS kleuren. Wij rekenen altijd in aantal kleuren, daarbij maakt het niet uit of het PMS kleuren of Full Color kleuren zijn.

Lakken
Om te voorkomen dat de bedrukking gaat krassen door bijvoorbeeld transport of het verwerken van de doosjes adviseren wij om altijd een lak te gebruiken zodat de bedrukking beschermt wordt. Deze lak kan zowel mat als glanzend zijn, afhankelijk van het resultaat. Een combinatie kan ook waardoor er speciale effecten mogelijk zijn.

Plakken

De doosjes kunnen verlijmd geleverd worden. Afhankelijk van het model is dat een langsnaadverlijming maar ook meerpunts verlijmingen kunnen. Daardoor kunnen we ook doosjes leveren met een autolock bodem waardoor het gemakkelijk en snel op te zetten is.

Vensteren
Voor sommige producten is het handig dat de consument ziet wat er in het doosje zit. Door een gat in de verpakking te stansen en daar een transparante folie achter te plakken ontstaat er een zichtvenster. Dit noemen we gevensterde doosjes.

Stansen
Na het drukken van het karton wordt de uitslag van het doosje door middel van een stansmes uit het karton gestanst. Aangezien bijna elk doosje een unieke afmeting heeft wordt er voor elke eerste order een stansmes gemaakt. Hoewel de kosten hiervan meevallen worden deze eenmalig in rekening gebracht bij de eerste order. Bij de volgende orders wordt dit niet meer doorgerekend waardoor u nog minder betaald voor de doosjes.

Ontwerp
Elk product heeft zijn eigen verpakking nodig, elk formaat, bedrukking en afwerking is mogelijk en maken uw product uniek !

Indien u nog geen ontwerp of opmaak heeft voor uw verpakking dan kunnen wij u daarbij helpen. We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het adviseren en ontwerpen van verpakkingen. De verpakking is inmiddels een heel belangrijk marketing gereedschap geworden wat op een professionele manier ontwikkeld en ingezet moet worden. Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact met ons op op kijk even op de website van Spring Packaging, [klik].

Proeven
Voor we uw verpakking gaan drukken ontvangt u van ons altijd een drukproef ter controle. Dit is een PDF bestand waarin u de teksten, beelden en opmaak nog een keer kunt controleren. Indien gewenst kunnen we ook een kleurreferentie proef verzorgen. MEt deze proef kunnen we een nauwkeurige simulatie maken van het uiteindelijke drukbeeld, zo wordt u niet verrast door een afwijkend resultaat na drukken. Neem contact met ons op indien u een kleurreferentie proef wenst.

Samples
Bij complexere vormen of indien het formaat van de verpakking zeer kritisch is kunnen we blanco samples verzorgen waarmee u de constructie en het formaat kunt controleren. De kosten hiervoor zijn XXXX en bij orders boven de 1500 betaald u deze kosten niet. Dit controlemiddel voorkomt dat u er achteraf achterkomt dat uw product niet past.

Korte levertijden
Omdat we veel materiaal op voorraad houden of snel kunnen bestellen kunnen we korte levertijden hanteren. We streven naar een levertijd van 2 tot 3 weken. Indien er echt spoed nodig is kunnen we vaak sneller leveren.

Bel ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

+31 76 564 99 11

Mail ons

met al je vragen over doosjes.

info@budgetdoosjes.nl
Neem direct contact op