Voor ieder budget de beste oplossing
Bekijk onze nieuwste designs op
BRIEVENBUSDOOS BEDRUKKEN

BRIEVENBUSDOOS BEDRUKKEN

Onderscheid jezelf met een bedrukte brievenbusdoos van Budgetdoosjes.nl. Of je nu kleine producten op wilt sturen of jouw campagnes op een originele manier wilt verpakken: een brievenbusdoos is geschikt voor verschillende doelen en makkelijk in gebruik.

 • Brievenbus geschikt
 • Ideaal voor campagnes en mailings
 • Handig plat geleverd

Voorbeelden

Bedrukte golfkartonnen brievenbusdoos met interieur voor toiletblokjes.
Golfkartonnen brievenbusdoosje met hoogglans laminaat.
Golfkartonnen brievenbusdoosje, full color drukwerk afgewerk met mat laminaat.
Golfkartonnen brievenbusdoosje, full color drukwerk afgewerk met mat laminaat.
Brievenbusdoos, pms bedrukt, mat laminaat, UV spotlak, kraft sleeve.
Golfkartonnen brievenbusdoosje, full color drukwerk afgewerk met mat laminaat.
Golfkartonnen brievenbusdoos voorzien van een full color bedrukking, binnen en buitenzijde.
Brievenbusdoosje gecacheerd met bruin papier voorzien van pms drukwerk.
Full color bedrukte brievenbusdoos met interieur / inlay.
Dubbelzijdig Full color bedrukt brievenbusdoosje van golfkarton.

Bedrukte brievenbusdoosjes ontwerpen

Ben jij op zoek naar bedrukte brievenbusdoosjes voor het versturen van producten die door de brievenbus passen? Laat jouw brievenbusdoosjes dan met je eigen ontwerp bedrukken bij Budgetdoosjes.nl. Brievenbusdoosjes hebben we in verschillende maten. Laat ze bedrukken met je logo, huisstijl of foto en geef ze de juiste uitstraling.

Voordelen van een brievenbusdoosje

Een brievenbusdoosje biedt veel voordelen, zowel voor jou als verzender als voor de ontvanger. Wij hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • De doos is gemaakt om jouw artikel gemakkelijk te verpakken. Je schuift of legt je artikel erin en maakt de doos binnen een handomdraai dicht.
 • Door de gemakkelijke sluitingen kun je alle bestellingen snel inpakken en klaarmaken voor verzending.
 • Met een brievenbusverzending bespaar je kosten ten opzichte van een pakketzending.
 • Om een brievenbusdoos aan te nemen hoeft de ontvanger niet per se thuis te zijn.

Afmetingen van een brievenbusdoos

We hebben bedrukte brievenbusdozen in onder andere A6, A5 en A4 formaat. Onderstaand vind je een overzicht van de afmetingen die we hebben. Wil je een ander formaat, neem dan contact met ons op of gebruik het offerte formulier om direct een offerte aan te vragen voor het bedrukken van jouw brievenbusdozen.

 

Artikel Lengte (mm) Breedte (mm) Hoogte (mm)
A6 150 107 27
A5 216 153 27
A4 320 227 27
17980 180 70 28
688 190 105 20
1369 215 215 20
16194 230 230 28
1193 140 140 25
1391 150 150 26
17988 370 180 27

 

De maximale afmeting van de bedrukte brievenbusdoosjes voor PostNL is 380 x 265 x 32 mm (buitenmaat) met een maximaal gewicht van 2 kg.
Indien er grotere batches verzonden moeten worden is er ook sprake van een minimum formaat dat de sorteermachine aankan. Dit formaat is 140 x 90mm. 

Binnenkant van een bedrukte brievenbusdoos

Niet alleen de uitstraling van jouw brievenbusdoos is belangrijk, maar ook het gebruiksgemak. Daarom leveren we bij Budgetdoosjes.nl graag een volledig doosje op maat. Kies ervoor om schuim of karton toe te voegen aan de binnenkant zodat producten netjes op hun plek blijven liggen of laat de binnenkant bedrukken met extra informatie. Meer ontdekken over de mogelijkheden van onze inlay verpakkingen? Je vindt verschillende voorbeelden op onze inlay pagina.

Wit of bruin golfkarton

Als basis voor de bedrukte brievenbusdoosjes gebruiken we wit of bruin golfkarton. Om een juiste kleurkeuze te maken wanneer je jouw brievenbusdoos laat bedrukken geven we je graag een aantal tips:

 • Kies voor wit golfkarton wanneer je gebruik wilt maken van een bedrukking met foto’s, een frisse kleur wilt toevoegen of gewoon een mooie witte doos wilt.
 • Wil je een stoerder ontwerp of zoek je een doos met een industrieel karakter? Kies dan voor een bedrukte brievenbusdoos van bruin golfkarton.
 • De kleuren op het golfkarton vallen vaak wat donkerder uit, maar je kunt zeker met kleur werken in het ontwerp.
 • (Wil je een brievenbusdoos van bruin golfkarton, maar wil je wel frisse kleuren verwerken in het ontwerp? Laat dan wit onder de kleuren drukken.

Natuurlijk adviseren onze specialisten je graag over alle mogelijkheden in het bedrukken van brievenbusdoosjes.

Zeefdruk

Wil je écht een brievenbusdoos met karakter, met bruin karton en krachtige kleuren? Dan biedt zeefdruk dé oplossing. Met zeefdruk bedrukken we dekkende inkten op jouw brievenbusdoos. Deze dekkende inkten kunnen zowel op lichte als op donkere kartonsoorten gedrukt worden. Het is dus zelfs mogelijk om jouw ontwerp op zwart papier te drukken.

Afwerking van de bedrukte brievenbusdoosjes

Door de dikte (ca 1,5mm) van het golfkarton ontstaat er spanning in het drukwerk bij het vouwen. Daardoor kan het oppervlak van het papier breken op de vouwlijnen wat zichtbaar wordt als een breuk in het drukwerk. Hoe donkerder de kleur, hoe beter het te zien is. 
Dit is te voorkomen door het brievenbusdoosje te lamineren. We lijmen dan een flinterdun laagje kunststof op het papier. Dit beschermt het drukwerk zodat de doos duurzamer wordt. Er is keuze uit diverse soorten laminaten waaronder glans, mat en soft touche. Zo krijgt jouw bedrukte brievenbusdoos ook nog eens een luxe uitstraling.

Laat jouw brievenbusdoos bedrukken

Ben je helemaal tevreden over jouw ontwerp? Laat dan een oplage brievenbusdoosjes bij ons bedrukken. Het kan natuurlijk voorkomen dat je twijfelt over het design. Ook dan denken we graag met je mee. Je kunt bij ons direct een grotere oplage brievenbusdozen bestellen of een offerte opvragen. Heb je andere vragen rondom het bedrukken van een brievenbusdoosje? Dan kun je altijd contact met ons opnemen of gebruikmaken van de keuzehulp

Keuzehulp

Weet je nog niet welk type doosje het beste geschikt is? Gebruik onze keuzehulp. Aan de hand van duidelijke vragen en voorbeelden helpen we je een keuze te maken.

Start de keuzehulp

Bel ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

076 564 99 11

App ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

06 82 34 81 32

Mail ons

met al je vragen over doosjes.

info@budgetdoosjes.nl
Neem direct contact op