Voor ieder budget de beste oplossing
Bekijk onze nieuwste designs op
Kartonsoorten

Kartonsoorten

De mooiste kartonsoorten voor jouw doosje vind je bij Budgetdoosjes.

  • Vouwkarton
  • Golfkarton
  • Massief karton
  • Grafisch karton

Voorbeelden

Verschillende kartonsoorten
Doosje gemaakt van Crush karton gemaakt van afvalproducten.
Bedrukt doosje voor zeep met foliedruk gemaakt van parelmoer vouwkarton.
Zwart karton met wit foliedruk en preeg.
Luxe doos van massief karton omplakt met linnenpersing (grafisch papier) en voorzien van foliedruk.
Bedrukt mapje / envelop gemaakt van kraftkarton.
Paperwise doosje met goud foliedruk en een preeg.
Wit karton met een gouden foliedruk.
Karton met linnenpersing veredelt met een preeg en foliedruk.

Welke soorten karton zijn er?

Er zijn verschillende soorten karton. Iedereen ziet het verschil tussen een bruine verzenddoos en een theedoosje. Beide zijn echter van karton. Karton is net als papier 100% recyclebaar en kan als het schoon is bij het oud papier worden ingezameld. Over het algemeen geldt hoe zwaarder het karton hoe sterker de verpakking.

Vouw karton

Vouwkarton is een sterk en toch flexibel product dat veel wordt gebruikt als consumentenverpakking. Je komt dit vaak tegen in supermarkten omdat het goed bedrukbaar is, recyclebaar, en een beperkt volume en gewicht heeft en je meerdere vormen kunt produceren. Wij leveren doosjes van wit karton, zwart karton, kraft karton, PaperWise karton, gekleurd karton met of zonder structuur.

PaperWise karton is een baanbrekende oplossing waarbij landbouwafval van gewassen zoals rijst, tarwe, gerst, maïs, hennep of suikerriet wordt gebruikt om papier en karton van hoge kwaliteit te produceren. Deze innovatieve aanpak vermindert de afhankelijkheid van het kappen van bomen en draagt zo bij aan het behoud van onze bossen.

  • Boomvriendelijk: PaperWise voorkomt de ontbossing van bomen en ondersteunt het behoud van onze bossen en ecosystemen.
  • Minder energie en chemicaliën: Voor de productie van PaperWise zijn minder energie en chemicaliën nodig dan voor de productie van papier op houtbasis.
  • Minder uitstoot van broeikasgassen: Door het gebruik van landbouwafval, een milieuvriendelijk productieproces en het toepassen van koolstofcompensatie, vermindert PaperWise de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met papier van bomen en gerecycled papier.
  • Recycling: PaperWise kan worden gerecycled via de normale papierafvalstroom, net als papier van bomen.
  • De milieu-impact van PaperWise is 47% minder dan papier uit bomen en 29% minder dan gerecycled papier.

 

Crush karton wordt gekenmerkt door een innovatief productieproces en de natuurlijkheid ervan. Hier worden onder meer agro-industriële afvalproducten van de verwerking van druiven, maïs, amandelen, citrusvruchten, kiwi's en olijven verwerkt. De gebruikte stoffen zijn terug te vinden in de respectievelijke kleurnamen (druif, maïs, amandel, citrus, kiwi en olijf). 15% van de gebruikelijke pulp wordt vervangen door de reststromen uit de voedselproductie. Bovendien bevat het papier ruim een ​​derde gerecycled materiaal.

Grafisch karton

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt grafisch karton gebruikt in de grafische industrie. Je kunt dit product bijvoorbeeld tegenkomen in spellendozen of luxe verpakkingen. Vaak zijn dit kartonsoorten met mooie structuren en afwerkingen. Het wordt gemaakt door meerdere lagen karton op elkaar te verlijmen. Dit maakt grafisch karton erg sterk. Het is echter nog steeds een karton dat gemakkelijk te bedrukken en te verwerken is.

Massief karton

Massief karton noemen we ook wel grijs karton. Het karton ontstaat door drie tot zes lagen papier aan elkaar te verlijmen. Dit is eigenlijk altijd gerecycled papier. De buitenste laag is meestal wit, bruin of zwart papier, maar de middelste laag hoeft dat niet te zijn. Door gebruik te maken van een luxe doos met deksel van massief karton krijgt je product veel meer uitstraling. Door de bedrukking en de afwerking hierop af te stemmen krijg je de optimale premium verpakking. Het product kan door middel van een op maat gemaakte inlay van schuim of karton netjes vastgezet worden zodat een optimale presentatie gegarandeerd is. Wat je wens voor een luxe kartonnen doos met deksel ook is, wij denken met je mee.

Golfkarton

Golfkarton bestaat uit drie of vijf lagen papier, afhankelijk van of het enkele- of dubbel golf is. Voor de buitenkant kun je kiezen uit wit of bruin papier. Golfkarton wordt meestal gekozen omdat het een goede sterkte-gewichtsverhouding heeft. Afhankelijk van de dikte van het golfkarton en dus de dikte van het karton, wordt de doos sterker. Door bedrukt papier te plakken op het golfkarton ontstaat er een mooie afgewerkte buitenzijde waardoor je een hoogwaardige doos van golfkarton krijgt.

Keuzehulp

Weet je nog niet welk type doosje het beste geschikt is? Gebruik onze keuzehulp. Aan de hand van duidelijke vragen en voorbeelden helpen we je een keuze te maken.

start de keuzehulp

Bel ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

+31 76 564 99 11

App ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

+31 76 564 9912

Mail ons

met al je vragen over doosjes.

info@budgetdoosjes.nl
Neem direct contact op