Voor ieder budget de beste oplossing
Bekijk onze nieuwste designs op
Duurzaamgeproduceerdebedruktedoosjes

Duurzaam geproduceerde bedrukte doosjes

Ben je op zoek naar duurzame verpakkingen voor jouw producten? Door te drukken met biologische inkten en duurzaam karton als verpakkingsmateriaal wordt die keuze al een stuk gemakkelijker.

  • Cradle to Cradle certificaat voor full color inkten
  • Inkten voor PMS kleuren zijn op basis van plantaardige oliën
Bedrukte koffiedoosjes gemaakt van PaperWise karton bedrukt met bio inkten.
Bedrukt doosje op Crush karton Olive voor cosmetica.
Bedrukte koffiedoosjes gemaakt van PaperWise karton bedrukt met bio inkten.
Bedrukt doosje gemaakt van paperwise karton bedrukt met full color bio inkten.
Bedrukte doosjes van Paperwise karton bedrukt met bio inkten. Voorzien van een autolock bodem.
Bedrukt doosje gemaakt van paperwise karton bedrukt met bio inkten.
Bedrukt doosje gemaakt van paperwise karton bedrukt met bio inkten.
Zigzag verpakking voor het dragen van bierflesjes gemaakt van golfkarton gecacheerd bedrukt met bio inkten op Paperwise karton.

DUURZAAM VERPAKKINGSMATERIAAL

We gebruiken onder andere PaperWise® karton als duurzaam karton. Dat bedrukken we met biologisch afbreekbare inkten waardoor er een afbreekbare en duurzame verpakking ontstaat. Het duurzame verpakkingsmateriaal is erg geschikt voor het verpakken van verschillende soorten producten zoals cosmeticaproducten of thee-verpakkingen. Onze milieuvriendelijke verpakkingen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie.

Duurzaam geproduceerde bedrukte doosjes

Lees meer

DUURZAME VERPAKKINGEN OP MAAT

Bij Budgetdoosjes.nl is het mogelijk om je duurzame verpakkingen te laten bedrukken met je eigen ontwerp. Wanneer je een mooi design hebt kies je een geschikte maat en afwerking en de juiste kleuren bij je huisstijl. Wij doen de rest! Heb je toch wat hulp nodig bij het ontwerpen van een opvallende duurzame verpakking? Ons designteam helpt je graag verder. Wij zijn gespecialiseerd in unieke productverpakking ontwerpen.

GEMAAKT VAN GERYCLED KARTON

Voor karton bestaat natuurlijk een heel goed kringloopsysteem in de vorm van het inzamelen van oud papier dat gerecycled wordt. We kunnen daarin nog een stapje verder gaan door karton in te zetten dat is gemaakt van bijvoorbeeld landbouwafval (PaperWise) of duurzaam karton waarin gras is gebruikt dat meer CO2 opneemt dan bomen dat doen. Uiteraard is ook gerecycled karton mogelijk. We adviseren je graag over de mogelijkheden en consequenties van de keuze.

PAPERWISE

PaperWise is een baanbrekende oplossing waarbij landbouwafval van gewassen zoals rijst, tarwe, gerst, maïs, hennep of suikerriet wordt gebruikt om papier en karton van hoge kwaliteit te produceren. Deze innovatieve aanpak vermindert de afhankelijkheid van het kappen van bomen en draagt zo bij aan het behoud van onze bossen.

  • Boomvriendelijk: PaperWise voorkomt de ontbossing van bomen en ondersteunt het behoud van onze bossen en ecosystemen.
  • Minder energie en chemicaliën: Voor de productie van PaperWise zijn minder energie en chemicaliën nodig dan voor de productie van papier op houtbasis.
  • Minder uitstoot van broeikasgassen: Door het gebruik van landbouwafval, een milieuvriendelijk productieproces en het toepassen van koolstofcompensatie, vermindert PaperWise de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met papier van bomen en gerecycled papier.
  • Recycling: PaperWise kan worden gerecycled via de normale papierafvalstroom, net als papier van bomen.
  • De milieu-impact van PaperWise is 47% minder dan papier uit bomen en 29% minder dan gerecycled papier.

 

CRUSH KARTON

Crush karton wordt gekenmerkt door een innovatief productieproces en de natuurlijkheid ervan. Hier worden onder meer agro-industriële afvalproducten van de verwerking van druiven, maïs, amandelen, citrusvruchten, kiwi's en olijven verwerkt. De gebruikte stoffen zijn terug te vinden in de respectievelijke kleurnamen (druif, maïs, amandel, citrus, kiwi en olijf). 15% van de gebruikelijke pulp wordt vervangen door de reststromen uit de voedselproductie. Bovendien bevat het papier ruim een ​​derde gerecycled materiaal.

BIOLOGISCH AFBREEKBARE INKTEN

Voor sommige toepassingen kunnen we biologisch afbreekbare inkten gebruiken met een Cradle to Cradle Gold certificaat. Dat betekent dat ze volledige composteerbaar zijn en dat ze veilig gebruikt kunnen worden voor het bedrukken van verpakkingen van voedsel. Dit geldt alleen voor de Full Color inkten. De inkten voor PMS kleuren zijn wel op basis van plantaardige oliën maar hebben het certificaat niet.

MILIEUVRIENDELIJKE VERPAKKINGEN BESTELLEN

Bestel milieuvriendelijke verpakkingen bedrukt met je eigen ontwerp eenvoudig online. Er is een offerte mogelijk voor kleine en grote oplages, vraag naar de mogelijkheden. Heb je andere vragen voor ons? Bijvoorbeeld over het duurzame verpakkingsmateriaal of het ontwerp? Neem dan gerust contact met ons op!

Welke keuze maak jij?

Weet je nog niet welk type doosje het beste geschikt is? Gebruik onze keuzehulp. Aan de hand van duidelijke vragen en voorbeelden helpen we je een keuze te maken.

Start de keuzehulp

Bel ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

+31 76 564 99 11

App ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

+31 76 564 9912

Mail ons

met al je vragen over doosjes.

info@budgetdoosjes.nl
Neem direct contact op